sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Vuosi 2012

Kun vuosi alkaa olla muutamaa päivää vaille loppu, ajattelin kertailla vuoden tapahtumia. Tähän vuoteen mahtui paljon kivoja juttuja, joista mieleenpainuvimmat alla.

Alkuvuodesta ei tapahtunut mitään kovinkaan ihmeellistä. Palasin takaisin kouluun Istanbulin vaihdon jälkeen ja laitettiin kuntoon uutta kotia. Aloitin myös työt uudessa työpaikassa koulun ohella.

Helmikuussa matkustin mökille minitalvilomalle ja sain pienen hiihtoinnostuksen. Maaliskuussa lähdettiin Markuksen ja sen vanhempien kanssa Vuokattiin, jossa päästiin hiihtämään ihan kunnolla. Kokeilinpa monen vuoden tauon jälkeen myös laskettelua! Maaliskuussa saatiin myös kuulla Pirkkalan suunnalta iloisia uutisia: yksi kuudesta 13. pävä syntyneestä shelttivauvasta muuttaisi meille!

Huhtikuuta odotettiin kovasti. Pääsiäisenä pääsimme ekan kerran katsomaan Laabania ja hänen sisaruksiaan. Huhtikuu menikin lähinnä odotellessa ja valmistautuessa pennun tuloon.

Vappua juhlittiin aattona koulukavereiden kanssa ja vappupäivänä suuntasimme brunssille Kaivariin. Ihme, että maltettiin juhlia, Laaban nimittäin muutti meille heti vapun jälkeen 2. toukokuuta. Toukokuu meni lähinnä toisiimme ja lähiympäristöön tutustuen.


Toukokuun lopussa Laaban pääsi ensimmäiselle matkalleen, kun lähdimme Forssaan juhlimaan Markuksen valmistujaisia. Omenapuut kukkivat ja oli ihanan lämmin.

Kesäkuussa tapasimme paljon uusia koirakavereita. Tutustuimme mm. Teppoon, Pikoon ja Lunaan. Laaban sai myös ekan rokotteen.


Juhannusta lähdettiin juhlimaan Savoon. Mökillä Laaban tutustui Liliin ja Nelliin ja sai juosta paljon vapaana.Heinäkuussa Laaban tapasi ekan kerran Kodan. Tuolloin kokoeroa oli vielä aika paljon ja Laaban jäi pienempänä hieman Kodan jalkoihin. Kun muu Suomi lomaili, minä olin töissä. Myös Laaban pääsi tutustumaan parina hiljaisena päivänä toimistokoiran arkeen ja hurmasi heti kaikki paikalla olleet naiset. Aloitettiin myös pentukurssi, jossa opittiin paljon uusia juttuja.

Elokuussa Laaban sai vatsansa ensimmäistä kertaa sekaisin ja oli muutaman päivän kipeänä. Tämän seurauksena koira sisäisti kuitenkin myös sisäsiistinä olemisen idean ja meillä saatiin vihdoinkin matot lattialle! Mökillä käytiin poimimassa mustikoita.

Sitten saapuikin syksy. Minä aloitin uudessa työpaikassa kokopäiväisesti ja sain alkusyksystä vähän opiskeltuakin siinä sivussa.  Syyskuun  loppupuolella otin kesävaatteet vielä esille ja palasin Istanbuliin muutamaksi päiväksi parin kaverin kanssa nauttimaan +30 asteen lämpötiloista ja auringosta. Laaban täytti 6kk ja oli kasvanut jo hurjan isoksi.

Lokakuussa ei tapahtunut mitään kovin ihmeellistä, mitä nyt pentu teki kotona muutamia pieniä jekkuja...Marraskuussa Laaban lomaili viikon verran Forssassa ja me saatiin Markuksen kanssa koiravapaa viikko, jonka aikana mm. juhlittiin kavereiden häitä. Totuteltiin kylmään sekä lumeen ja pötköteltiin sisällä peittojen alla. Meistä tuli pienen pojan kummeja.

Joulukuussa minä vietin syntymäpäivääni. Espooseen satoi valtava määrä lunta, mikä tuntui haittavan kaikkia muita paitsi Laabania. Jouluksi lähdimme Savoon ja sieltä vielä Forssaan.

Vuoden 2012 merkittävin juttu oli siis selkeästi Laabanin rynnistäminen elämäämme. Kun kävin eilisen illan läpi kuvia kuluneelta vuodelta, tuli kyllä todettua, että niitä on koiran tulon jälkeen tullut otettua valtavasti. Ja hyvä niin, ovathan ne ihan mahtavia muistoja.

Mutta mites ensi vuonna? Laabanin kanssa olisi ainakin tarkoitus aloittaa jokin uusi harrastus ja hioa myös muutamia perustottelevaisuusjuttuja. Itse haluan ja aion herätellä taas henkiin juoksuinnostuksen ja toisaalta suksien ostaminenkin on ollut mielessä. Työt jatkuvat samaan tapaan, mutta kouluun pitäisi jaksaa taas keskittyä ja valmistuminen vuoden 2013 loppuun mennessä olisi ihan huippua! Haaveissa on myös ihan omaan kotiin muuttaminen ja ehkä myös joku matka eli varmasti myös ensi vuodesta on tulossa mielenkiintoinen.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!