sunnuntai 11. marraskuuta 2012

11 kysymystä

Katja ja Rudolf heitti meitä seuraavalla 11 kysymyksen haasteella:


1. Miksi päädyit hankkimaan koirasi sieltä mistä sen hankit?
Rotu oli ollut selvillä jo aika pitkään ja tutkailtiin paljon eri kasvattajien sivuja. Jo Annen kotisivuista sai pätevän ja luotettavan kuvan ja päätettiin ottaa yhteyttä kun pentuja oli tulossa. Anne oli puhelimessakin tosi rempsee ja siitä jäi hyvä fiilis. Kun päästiin vihdoin katsomaan pentuja ja muuta poppoota, niin oli aika selvää, että oltiin löydetty hyvä kasvattaja.

2. Mikä paras puolesi koirankouluttajana? Entä huonoin?
Laaban on mun ensimmäinen koira ja kun otetaan se huomioon, niin oon mielestäni onnistunu omalta osaltani koulutuksessa ihan hyvin. Innostun uusista jutuista ja en epäile kokeilla niitä. Huonoja puolia on sitten ehkä vähän enemmän. Johdonmukaisempi pitäis olla ja pitää mielessä, että koiran kouluttaminen vaatii pitkäjänteisyyttää ja kärsivällisyyttä. Välillä tuntuu, että odotan koiran oppivan kaiken samantien ja tunnen itseni täydellisen epäonnistuneeksi omistajaksi jos joku juttu ei heti onnistu.

3. Mikä on koiranomistamisessa parasta?
Parasta on se kun joku on niin vilpittömän onnellinen sun olemassaolosta ja aina niin äärettömän ilonen kun tulet kotiin. Koirasta on todella paljon iloa ja nytkin kun se ei ole kotona, sitä kaipaa kyllä kamalasti.

4. Minkälaisia metodeja käytät koiriesi kouluttamiseen?
Meillä naksutellaan, kehutaan ja palkitaan.

5. Oudoin kommentti koiraasi liittyen?
"Sillä on tuo toinen silmä sininen, mutta se ei ole mitään vakavaa eikä siitä kannata huolestua", kommentoi eläinlääkäri ekalla rokotuksella.

6. Mitä koirasi on opettanut sinulle?
Kärsivällisyyttä ja vastuun ottamista.

7. Mistä keksit koirasi nimen?
Nimi oli helppo keksiä ja se oli ollu meillä valmiina mielessä jo pitkään. Oltiin jo aikoja sitten päätetty, että jos meille tulee koira niin siitä tulee Laaban, Pekka Töpöhännän Tähtitorninmäen Laabanin mukaan.

8. Koirasi erikoisin lempinimi?
Laabanilla on melkonen kokoelma lempinimiä ja omallatavallaan ovat erikoisia kaikki: Liibalaaba, Lipsu, Lipponen, Lapanen, Laapa jne

9. Mikä on ollut paras hetkesi koiranomistajana?
Paras hetki oli tietysti se kun Laaban tuli meille :) Myös kaikki onnistumiset koulutusjutuissa on hienoja hetkiä ja erityisesti muistan aina sen kun Laaban oppi odottamaan lupaa ruokailun alottamiseen :D

10. Millä perusteella olet valinnut koirasi nykyisen ruokavalion?
Laaban syö samaa Royal Caninin mini junior -ruokaa mitä se on syöny kasvattajalta asti. Sen lisäksi se saa ruuan sekaan vähän AB-piimää sekä välillä raejuustoa, Maukkaan jauhettua nautaa tai lohta. En ole nähnyt syytä lähteä vaihtamaan ruokaa kun nykyinen toimii hyvin, mutta seuraavaksi kokeillaan varmaan RC:n medium junioria, kun Laaban kuitenkin on vähän isompi kaveri.

11. Yksi asia, minkä haluaisit koirasi ehdottomasti tietävän?
Että se on hirmu rakas ja hyvä tyyppi!


En nyt haasta varsinaisesti ketään, mutta Kirsi ja Koda sekä Renja ja Wilson, vastailkaapa vaikka te jos kiinnostaapi - kummassakaan blogissa tätä ei ole tainnut vielä olla :)  

2 kommenttia :

  1. " "Sillä on tuo toinen silmä sininen, mutta se ei ole mitään vakavaa eikä siitä kannata huolestua", kommentoi eläinlääkäri ekalla rokotuksella. "

    Eläinlääkäri ollut tarkkana :D Pitää kattoa, jos mäkin vastailisin noihin joku päivä :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!