torstai 26. heinäkuuta 2012

Pentukurssilla

Tänään oli pentukurssin toinen tunti. Nyt meitä olikin paikalla jo kuusi koira+ihminen/ihmiset-yhdistelmää ja kun pihaa lähestyessä aloin bongailla muita pentuja, olin jo aika varma, että joku ei malta keskittyä harjoittelemaan ollenkaan. Vielä mitä! Laaban pisti jo pihassa nätisti istuen ja tyytyi rauhassa katselemaan muita ennen tunnin alkua.

Tunnin aiheena oli luvan pyytäminen. Eli nyrkissä ollut namikäsi aukesi heti, kun pentu tajusi jättää sen rauhaan ja sitten vähän vaikeuttaen päästiin pisteeseen, jossa lattialta sai ottaa herkun vapaa-käskyllä. Koko homma huipentui siihen, kun nami laitettiin ruokakuppiin, kuppi laskettiin maahan, noustiin ylös ja annettiin lupa ottaa nami kupista - eli just mitä oltiin jo kotona harjoteltukin! Jos me pystyttäis Laabanin kanssa kommunikoimaan puhumalla, niin siinä vaiheessa kun ruokakupit tuli kehiin keskustelu olis menny varmaankin kutakuinkin näin:

Anne:"Hei tää me osataan!"
Laaban:"Joo tää on helppo, laske kuppi vaan lattialle ni mä venailen tässä."

Ja hienosti onnistuneen suorituksen jälkeen ois heitetty vielä yläfemmat tottakai. No ei juteltu, mutta Laaban osas homman myös kodin ulkopuolella ja kaiken kaikkiaan tunnista jäi hyvä fiilis. 

Kotiin koululainen matkusti tietysti bussilla, joten tuli treenattua sitäkin. Ja bussipysäkille kävellessä meitä vastaan muuten tuli pentujen eskariin matkalla ollut 9-viikkoinen shelttivauva! Awww...Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!