sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Sveaborg

Meidän kaveri Olli juhli tänään synttäreitään Suomenlinnassa, joten lähdettiin koko porukka onnittelemaan Ollia. Ja mikä ihana sää saatiinkaan meidän reissulle!

Tähän asti Laaban on harrastanut julkisen liikenteen sijaan vaan yksityisautoilua ja pysynyt siellä missä koiranpennun on hyvä olla - Espoossa. Ymmärretävää siis, että hiukka jännitti alkuun, mitä mieltä Laaban on meidän ideasta, johon sisältyi mm. matkustusta lähijunassa ja lautalla sekä ihmisvilinää Helsingin keskustassa. Mutta toisaalta, meni miten meni, joskus niihinkin on tutustuttava eli ei muuta kun matkaan.

Junamatka Leppävaarasta Helsinkiin menikin oikein hienosti, mitä nyt noin 5 kiloisen koiranpennun kannattelu vanhassa ilmastoimattomassa junassa oli aika tuskaa tällä kelillä. Ohimenevät junat, kuumuus, aukeilevat ovet ja kolina olivat varmasti outoja juttuja, mutta lihapullanpalasten ilmaantuminen kuonon eteen lohdutti. Rautatieasemalta Kauppatorille pentu matkusti puolestaan Markuksen sylissä, mikä oli siinä ihmismäärässä hyvä ratkaisu.








Lauttamatkalla Laaban hörppi ensin vähän vettä ja tyytyi sitten katselemaan rauhassa maisemia lautan kannelta. Mahtava kaveri :)




Suokissa käpösteltiin Kustaanmiekkaan ja jossain vaiheessa maailmaa tutkiva koiranen oli napattava taas syliin kun matkanteko ei tahtonut edetä omistajien vaatimalla nopeudella. Törkeää!







Perillä Laaban mm. vaatimattomasti varasti kaiken huomion ja rapsuttelijoita riitti. Taisipa onnekas koira saada muutaman nakinpalasenkin! Myös omenapiirakka olis kiinnostanut kovasti, mutta herralla oli varattu mukaan oma lounas johon oli tyydyttävä. Ihmisen viihdyttämisen ja heinikossa hyppelyn lomassa piti välillä myös hieman huilata sylissä, mutta malttoi Laaban ottaa pienet päiväunetkin uuden ystävänsä Sonjan vieressä varjossa.







Paluumatkalla väsynyt pikkukoira nukahti lautalla heti moottorin käynnistyttyä. Kiva reissu ja Suokkiin on kyllä pakko päästä kesällä vielä uudestaankin!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!