tiistai 24. tammikuuta 2012

Bursa-eksku

Mikäli joku on tänne viime aikoina eksynyt, niin lienee myös huomannut, että tämä blogi on unohtunut multa jotenkin ihan täysin. Vähän vielä arvonkin mitä tämän kanssa teen eli jatkanko kirjoittelua säännöllisen epäsäännöllisesti vai jätänkö tähän - elämästä kun täällä Espoosta ei meikaläisen kuvaus- ja tarinankerrontataidoilla saa kovin mielenkiintoista juttua aikaiseksi! Onneks on vielä kuitenkin ainakin muutama Istanbuliin liittyvä juttu ja seuraavaksi seuraa niistä yksi...


Syksyn aikana oli jäänyt kirjoittelematta tänne reissusta Bursaan, jonka meidän koulu järjesti meille vaihtareille. Kyseessä oli ainoa koulun järkkäämä reissu jolle itse osallistuin, koska en oikein innostunut noista ryhmämatkoista joilla aikataulut kusee ja omaa aikaa ei juurikaan ole. Mun saksalainen kämppis Carol kuitenkin puhui mut mukaansa tälle Bursan reissulle ja mukaan lähti vielä meidän puolalaiset kämppikset Hania ja Justynakin, vaikka eivät Yeditepessä opiskelleetkaan.  


Bursa on Turkin neljänneksi suurin kaupunki ja sijaitsee noin 3 tunnin bussimatkan päässä Istanbulista. Reissun ohjelma oli Bursan osalta vähän kökkö sillä kahden moskeijaan tutustumisen välissä meillä oli ennen kotimatkaa vaan noin 1,5 tuntia aikaa tarkastaa Bursan keskusta missä ei kyllä sinänsä mitään erityistä nähtävää kyllä ollutkaan. Myöskin Iskender-kebabit, joista Bursa on kuuluisa, jäi harmillisesti syömättä.


Mielenkiintoisin osuus reissusta olikin siis Cumalıkızık-niminen kylä noin 10km päässä Bursasta, josta meidän koko eksku alkoi. Ensin käytiin syömässä perinteinen turkkilainen aamiainen joka koostuu mm. leivästä, hillosta, valkoisesta juustosta, oliiveista ja tietysti teestä. Aamiaisen jälkeen meillä oli hetki aikaa kävellä pitkin kylän mukulakivikatuja ja ihmetellä sen villiä menoa. Pienellä haikeudella katselen noita ihania aurinkoisia kuvia täällä lumikinosten keskellä...Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!