torstai 1. joulukuuta 2011

When you're still waiting for the snow to fall, doesn't really feel like Christmas at all


Joulukalenterin eka luukku aukesi tänään myös täällä, sillä tuliaisiksi sain niitä viime viikonloppuna kaksikin kappaletta. Vaan pääsiskö täällä jotenkin hiljalleen siihen joulufiilikseenkin? Aurinko paistoi taas koko päivän ja lämpötila oli jotain siinä kymmenen asteen tienoilla. Iltapäivällä istuskeltiin nurmikolla ja mietittiin, että harvemmin on tullut tehtyä niin joulukuussa.

Vaikka Suomessakaan ei ilmeisesti ainakaan Etelä-Suomessa ole lumesta tietoakaan, niin jouluvalot ja -systeemit sekä kaikki muu jouluhössötys tuo silti edes jonkinlaisen fiiliksen ja tiedon siitä, että kyllä se joulu sieltä tulee. Jos olisin Suomessa, menisin ainakin ihmettelemään Aleksin jouluvaloja ja Stockan jouluosastoa, tekisin joulutorttuja ja joisin glögiä. Tai oisin tehny tuon kaiken varmaan jo marraskuussa.

Mutta mihin menee jouluihminen Istanbulissa? Parhaimman joulutunnelman löytää varmaan Starbucksista, jossa on jo jonkin verran joulumeininkiä ilmassa; voi nauttia vaikka piparkakkulaten ja samalla saattaa hyvällä tuurilla kuulla joululaulun. Siitä voi siirtyä vaikka katsomaan Marks & Spencerin jouluikkunaa, jota koristi muutama surullinen joulukuusi ja pari kämästä lahjapakettikasaa. "Jouluvalot" löytää Taksimista, tosin nekin on siellä ilmeisesti ympäri vuoden.

Täytyy siis tänä vuonna keskittyä vaan nauttimaan vielä auringosta niin kauan kun sitä riittää ja ottaa joulusta kaikki irti sitten kun se oikeasti on.

1 kommentti :

  1. Hyvää synttäriä sinne Istanbuliin ja ota ilo irti viimeisistä hetkistä siellä!!

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!