sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Hamamissa

Sovittiin jo ikuisuus sitten Jennin kanssa, että joulukuun 10. päivä mennään turkkilaiseen saunaan eli Hamamiin. Koska muutamat meidän tutut oli jo ennen meitä testanneet Üsküdarissa sijaitsevan Cinili Hamamin ja todenneet sen ihan hyväksi ja edulliseksi (35 liiraa), niin uskallettiin lähtee kokeilemaan sitä samaa.

Ulkoapäin mesta oli vähän käppäsen ja hämysen oloinen, mutta ei annettu sen haitata, vaan mentiin rohkeesti sisään. Käytännössä homma toimii niin, että saat avaimen, jolla pääset omaan pukukoppiin jonne voi jättää omat tavarat. Vaatteet pois, bikinit päälle ja pyyhe mukaan ja sitten siirrytään lämpimään ja kosteaan huoneeseen, jonka keskellä on tuollainen iso lämmitetty taso ja reunoilla on syvennyksiä, joissa on vesialtaita.

Me oltiin aluksi vähän hukassa, että mitä kuuluu tehdä, mutta yksi nuori tyttö sitten opasti meitä, että ensin kuuluu mennä tuonne syvennykseen, jossa on tarkoitus läträtä vedellä niin kaun, että iho pehmenee ja sen jälkeen sut pestään. Paikalla oli jonkin verran porukkaa, joten saatiin melko kauan odotella ja ehdittiin käydä saunassakin, joka muuten oli samanlainen kuin suomalainen, mutta vain kiuas puuttui ja lämpöä oli vähemmän.

Kuva Cinili Hamamin sivuilta

Lopulta meidät sitten käskettiin makaamaan tohon marmoritasolle. Ensin iho kuorittiin pesusienellä, jonka jälkeen käytiin taas syvennyksessä huuhtelemassa käsittelyn aikana irronnut likakerros pois. Sen jälkeen vuorossa oli vielä pesu ja kevyt hieronta, jonka jälkeen mentiin takas syvennykseen "suihkuun".

Kokemus oli kiva ja sen jälkeen olo todellakin oli puhdas. Jos olis ollut fiksu ja tajunnut ottaa enemmän omia kuorinta-aineita ja naamioita mukaan, niin tuollahan olis viettanyt helposti vielä tunnin pidempään. Myös vettä kannattaa varata mukaan, kuten me tehtiinkin, mutta se kannattaa muistaa ottaa myös pukuhuoneesta mukaan!


Hamamien hinnoilla ja siinä mitä hintaan kuuluu on myös eroja. Tursistisimmat paikat maksavat helposti tuplasti sen verran mitä me maksettiin, mutta toisaalta eroa on samalla varmasti myös palvelussa. Oltiin kuitenkin oikein tyytyväisiä ja suosittelen ehdottomasti hamamia kaikille Turkkiin tuleville jos vaan aikaa on.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!