lauantai 12. marraskuuta 2011

Pamukkale

Matka Selcukista Pamukkaleen kesti noin kolme tuntia ja vaikka edellinen yö tuli nukuttua kunnolla niin taittui tämäkin matka nopeasti bussissa nukkuen.  Pamukkale on yksi Turkin suosituimpia nähtävyyksiä, joten oli aika selkeetä, että tämä luonnonilmiö on nähtävä.

Rinteiden valkoinen väri johtuu kalkkipitoisesta vedestä, joka virtaa alas rinnettä ja on samalla aiheuttanut hassuja muodostelmia ja altaita rinteen seinämille. Valitettavasti valtavat turistimäärät on pilanneet tätäkin paikkaa ja paikoittain sen valkoiset rinteet on tummuneet. Nykyään altaissa kylpeminen onkin siis kielletty ja kengät on otettava pois ennen alueelle astumista.

Eka käytiin syömässä perinteiset turkkilaiset juustolla, pinaatilla ja perunalla täytetyt letut ja sitten ei muuta kun kengät pois ja rinteeseen!Kun päivä pimeni siinä viiden aikaan, siirryttiin paikalliseen ravintolaan syömään ja kuluttamaan aikaan. Meidän bussi lähti Denizlistä eli noin 20 minuutin matkan päästä vasta klo 23, joten ilta oli melko pitkä...

Kuten oli myös kotimatka. Kahdelta yöllä herättiin siihen, että meidän bussi hajosi tienvarteen. Tunti sitä yritettiin korjata kunnes ohi ajanut saman firman bussi pelasti meidät ja kuljetti odottomaan läheiselle bussiasemalle. Matkaa jatkettiin aamulla kello seitsemän ja tulipahan testattua, että tarpeeksi väsyneenä nukkuminen onnistuu myös kahvilan pyödässä. Istanbuliin saavuttiin lopulta yhden aikaan päivällä eli vain noin 4 tuntia aikataulusta myöhässä. Siinä vaiheessa tuo myöhästyminen ei enää kamalasti haitannut, niin huippu reissu oli kuitenkin takana.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!