tiistai 22. marraskuuta 2011

Lupa oleskella

Tänään oli hieno päivä, sillä lähemmäs kolme kuukautta Istanbulissa vietettyäni sain vihdoinkin hakea mun oleskeluluvan poliisiasemalta! Oleskelulupaa on siis anottava 30 päivän sisällä maahantulosta ja todellakin ajanvaraus appointmenttiin kannattaa hoitaa hyvissä ajoin, etenkin jos mielii matkustella Turkin ulkopuolelle. No siinä vaiheessa kun minä (ei mikään yllätys, että en ollu niitten ensimmäisten ajanvaraajien joukossa..) ja muutama muukin tuttu alkoi aikaa varailemaan, oli ne kaikki jo menneet marraskuun puoliväliin asti. Noh, sitä jaksaa paremmin kun on mitä odottaa ja viime viikolla sitten vihdoinkin oli oma aikani ja tänään tosiaan sain noutaa oman sinisen vihkoni poliisiasemalta.

Vaikka olin joitakin kauhukertomuksia kuulut prosessista, niin omalla kohdallani se meni ainakin ihan kivasti. Mitä nyt oleskeluluvassa oli sitten loppujen lopuksi syntymäpaikka kirjoitettu väärin, mutta joku ystävällinen random heppu auttoi mua korjauttamaan sen, sillä "it might be a problem later".  Nyt voin siis oleskella luvan kanssa sen kokonaisen kuukauden mitä mulla on vaihdosta jäljellä ja pääsen nyt sitten toivottavasti varmasti ongelmitta Suomeen kun paperit on kunnossa.

Ja tiedättekös, tänään aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta ja keskustan lämpömittari näytti +17 astetta! Piti kivuta lautalla ihan ylimmälle kannelle nauttimaan auringosta - nyt kun vielä voi!     


4 kommenttia :

 1. Kertoisitko vähän lisää tota oleskelulupahakuprosessista, vai onko siitä jo blogissa jotakin? Olisi nimittäin kiva kuulla kokemuksia ja vähän tarkemmin aiheesta ihan kotimaisella kielellä. Jossakin vaiheessa tuo itselläkin edessä, niin olisipa sitten astetta viisaampi :)

  VastaaPoista
 2. Riikka, no mä tiedän oikeastaan vaan miten homma toimii jos on tulossa tänne opiskelemaan. Opiskelijaviisumilla oleskeluluvan saa haettua aika helposti ja sen kanssa ei pitäis olla ongelmia, koska oikeastaan tarvitset vaan paikalliselta koululta todistuksen vaihdosta. Jos tulet muuten vaan oleskelemaan niin prosessi on kuulemma hankalampi ja pitää mm. pystyä todistamaan että sulla on jokaista kuukautta kohti tarpeeksi rahaa tilillä Turkissa elämiseen. Aika tapaamiseen varataan netissä ja se kannattaa tehdä heti maahan tultuaan. Samalla on tulostettava hakemuspaperit ja ainakin mulla niissä oli ihan tarkkaan sanottu mitä tarttee olla mukana kun lupaa mennään hakemaan. Myös lupa maksaa tuollon vähän enemmän eli pelkkä vihkonen maksaa 149 liiraa ja sihen päälle tulee vielä x liiraa päälle.

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia! Kuulostaa aika perussetiltä, samoja asioita näköjään mitä Suomeen hakevan tarvitsee täytellä ja tehdä. Tietoahan löytyy netistäkin tietysti - kokemukset vain ovat virallisia lähteitä hyödyllisempiä :)

  VastaaPoista
 4. Paljon kärsivällisyyttä vaan matkaan niin sillä pääsee jo pitkälle ;)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!