lauantai 12. marraskuuta 2011

Efesos

Torstaina palattiin onnelisesti ja elossa takaisin pilviseen ja viileään Istanbuliin. Matka oli ihan huippu, maisemat uskomattomia ja kun sai vielä pari aurinkoista ja lämmintä päivää syksyn keskelle niin ei voi valittaa.

Oltiin Jennin kanssa päätetty matkustaa yöllä koska todettiin, että 10 tunnin bussimatka on kivempi viettää nukkuen. Koska Turkissa monet käyttää busseja matkustamiseen ja matkat on yleensä noin pitkiä, on bussit tosi viihtyisiä. Jokaisella on esimerkiksi edessä olevan penkin selkänojassa oma tv-systeemi, josta voi katsoo leffoja tai kuunnella vaikka musiikkia ja lisäksi matkan aikana tarjoillaan ilmaseksi juomista kuten mehua tai kahvia sekä keksejä. Lippujen hinnat ei myöskään päätä huimaa; meidän liput maksoi noin 25 euroa kappale!

Meidän eka kohde oli Selcuk-niminen kaupunki lähellä Turkin länsirannikkoa. Päästiin perille kello 7 aamulla ja kun oltiin vähän aikaa hortoiltu kaupungin keskustassa ja käyty aamukahvilla, lähdettiin kävelemään muutaman kilometrin päässä sijaitsevaa Efesos-nimistä antiikikin ajan kreikkalaista kaupunkia kohti.Ei kuulunu suunnitelmiin, mutta kun päästiin lähemmäs Efesosta, tingittiin meille puoleenhintaan eli 20 liiralla (n. 8€) hevoskyyti raunioille. Ajeltiin keskellä jotain mandariiniviljelmiä ja ihan hyvä, että ostettiin se kyyti sillä muuten oltas lähdetty tietenkin väärään suuntaan ja säästyttiin muutenkin kävelemästä parin kilsan matka.Efesos oli just niin mieletön paikka kun olin ajatellukin ja tuntui jotenkin ihan älyttömältä päästä näkemään se kaikki. Efesoksesta otettiin Dolmus-bussi takaisin Selcukiin ja lähdettiin hotellille nukkumaan päikkärit kun molempia kummasti väsyttin sen bussissa hyvin nukutun yön jälkeen. Myöhemmin lähdettiin etsimään ruokapaikkaa, mutta päädyttiinkin samalla käymään vielä Selcukissa sijaitsevilla Johanneksen basilikan raunioilla, joiden alla myös apostoli Johanneksen haudan väitetään sijaitsevan.Selcukin huimasta ravintolatarjonnastakin löytyi sitten vielä muutama ihan kiva vaihtoehto ja tällaista semibudjettimatkailijaa tietysti ilahduttaa, kun hyvää ruokaa saa vielä Istanbuliakin halvemmalla. Pinaattsetillä täytettyä kanaa, riisiä ja perunamuussia noin viidellä eurolla ja 25 euron hotellihuone, jossa oli lämmin, siistiä ja suihkustakin tuli lämmintä vettä eli Selcukista lähdettiin seuraavana aamuna hyvillä mielin kohti Pamukkalea.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!