lauantai 1. lokakuuta 2011

Taksim

Kun asuu maailman ainoassa kaupungissa, joka sijaitsee kahdella eri matereella, on siinä etulyöntiasemassa, että Aasian alkaessa kyllästyttää voi aina matkustaa Euroopan puolelle. Bussimatka läheiseltä bussipysäkiltä Taksim-aukiolle maksaa ilman opiskelija-alennusta hieman alle kaksi euroa ja kestää ruuhka-aikojen ulkopuolella noin 25 minuttia. Mitään arvioituja ohitusaikoja täällä ei kuitenkaan tunneta, joten monesti eli yleensä matkaan kulutettuun aikaan voi lisätä toiset 25 minuutia joka kuluu bussin odotteluun. Lautat ovat myös mahtava liikkumismuoto, joihin en itse varmaan koskaan kyllästy. Lauttamatkan hinta on 2 liiraa eli alle euron ja kaupanpäälle saa mahtavat näkymät Bosporilta käsin.

Yhtenä vapaapäivänä päädyttiin kuitenkin Carolin kanssa vaihtoehtoon bussi, sillä mukavuudenhaluisina haluttiin matkustaa suoraan Taksim-aukiolle ja lähteä kävelämään siitä alas suosittua ostoskatua Istiklal Caddesia.

Taksim


Istiklal Caddesi

Eka paikallinen Iskender-kebab!
Galata-towerKun kaupat oli kierretty, käveltiin Galata-tornille, joka oli yksimielisesti valittu päivän turistikohteeksi, sillä kumpikaan ei ollut vielä päässyt torniin sisälle asti. Vierestä katsottuna torni saattaa saattaa hämätä ja näyttää pieneltä ja säälittävältä, mutta koska se sijaitsee niin korkealla sieltä pitäisi sieltä kuitenkin olla upeat näkymät Istanbuliin ja Bosporille. No maisemat jäi tälläkin kertaa näkemättä, sillä muutama muukin halusi päästä niitä ihailemaan eikä jonottaminen suorassa auringonpaisteessa oikein napannut.

Hieman lohtua toi kuitenkin parin kilmometrin matka takaisin Taksimiin historiallisella Taksim-Tünel - raitiovaunulla. Kotimatka takaisin Aasian puolelle sattuikin sitten sopivasti ruuhka-aikaan - onneksi tunnin matkan aikana ehtii bussissa vaikka nukkua.
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!