lauantai 22. lokakuuta 2011

Kaupungin ylä- ja alapuolella

Silläkin uhalla, että tämä blogi alkaa muistuttamaan enemmän ja enemmän matkaopasta, on pakko esitellä taas muutama kohde, jotka Istanbulissa on käymisen arvoisia. Molemmista olinkin täällä blogissa aiemmin jo kyllä maininnut, mutta kummassakaan en ollut vielä onnistunut käymään syystä tai toisesta.

Koulun jälkeen köröttelin bussilla Kadiköyhin, josta vaihdoin lauttaan ja treffasin Jennin Karaköyn satamassa. Satamasta jatkettiin sitten yhdessä Galata-tornille, jossa ei ollut meidän onneksi hyvästä ilmasta huolimatta yhtään jonoa. 11 liiraa ("mutta eihän se ole kun vaan 4 euroa!") tuntui muutaman kerroksen hissimatkasta aikas paljolta, mutta kun vielä pari kerrosta tornin näköalatasanteelle kiivettyään näki maisemat, niin olihan se koko rahan arvoista.Korkeuksista siirryttiin maan alle ja napattiin matkalla mukaan myös Jean. Kohteena oli Jerebatan Sarayi, uponnut palatsi eli vuonna 532 rakennettu maanalainen vesisäiliö.

Eihän se siis sinänsä mikään ihmeellinen kohde ole, mutta jos tykkää kivoista pylväistä, vedessä uiskentelevista kaloista ja siitä fiiliksestä, mikä tulee kun miettii, että on keskellä 1500 vuotta vanhaa rakennelmaa niin...no onhan se nyt aika ihmeellinen!


Valitettavasti mun valokuvaajan taidoilla en tuossa valaistuksessa onnistunut kovin kummosia kuvia ottamaan, mutta sen verran kiukkuseksi tulin kun kotona noita katselin, että onpahan hyvä syy roudata aiankin joku tulevista vieraista tuonne ja yrittää uusiks.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!